Wat zijn PVT panelen & hoe werkt het?

PVT-panelen zijn een oplossing om 100% van het gas te gaan met het PVT Systeem van Qsilence. Wil je zelfvoorzienend zijn en  gebruik maken van je eigen duurzame opgewekte energie? Dan zijn PVT-panelen een ideale optie.

 Hieronder lees je alles wat je moeten weten over PVT panelen.

Wat zijn PVT panelen?

Een PVT paneel maakt elektriciteit en warmte tegelijk. Het is een PV paneel en een warmtepaneel in één. Hierdoor kun je elektriciteit en warmte opwekken voor bijvoorbeeld je douchewater of vloerverwarming.

Wat-zijn-pvt-panelen

Hoe werkt een PVT paneel?

De voorkant van een PVT paneel wekt de elektriciteit op, net als normale zonnepanelen. Maar de achterkant van de PVT panelen wekken warmte op. Doordat het paneel, energie haalt uit de zon, regen en wind. Het werkt ook nog eens 24/7 en vier seizoenen lang. Super handig!


Interesse in onze Qsilence PVT-panelen?  

Vraag een offerte aan

Bekijk onze PVT panelen

Wat heb je nodig voor een PVT systeem?

Om 100% van het gas te gaan heb je het totale PVT systeem nodig. Daar zijn onze Qpanel PVT-panelen één onderdeel van.

Je hebt ook een PVT-warmtepomp nodig. Dit is het ‘hart’ van het PVT systeem. Onze Qbooster PVT warmtepomp verzameld en comprimeert alle energie en vervolgens wordt de energie verdeeld om bijvoorbeeld de boiler met water op te warmen. Het huis verwarmen doet de Qbooster door direct aan te sluiten op de vloerverwarming en/of laag temperatuur radiatoren. 

Om de opgewekte energie ook op te slaan heb je een PVT boiler nodig. Onze Qstore boiler gebruikt de opgewekte energie om de boiler met water op te warmen. Dit kun je gebruiken voor je douche of bad. Verkoelen kan de Qbooster ook, prettig te weten gezien de zomers alsmaar warmer worden.


pvt-systeem

Delen

De grootste voordelen van PVT-panelen:

Het grootste voordeel is dat je met één PVT paneel twee energiebronnen kunt opwekken. Namelijk elektriciteit én warmte, super efficiënt dus!


  1 Oplossing om van duurzame energie te leven en je daarom volledig van het gas kunt gaan.


  Je hebt geen dure grondboring  of een buitenunit warmtepomp nodig die er niet aantrekkelijk uitzien.


  Als je een PVT-systeem aanschaft heb je echt een toekomstproof oplossing om meer dan 30 jaar van te genieten wat 24/7 energie opwekt!


Wil jij ook 100% van het gas af?

Wil je meer handige tips en info over PVT ontvangen?

Schrijf je dan in!