​Met hybride naar gasloos

Wil je gas besparen of helemaal van het gas af?  Met een Qsilence all-electric ready systeem bespaar je direct fors op gas maar heb je ook de eerste stap gezet naar een gasloze toekomst.

Doe de gratis Quickscan

Qsilence all-electric ready - een  hybride oplossing

Zet de eerste stap naar een gasloze toekomst met het Qsilence all-electric ready systeem! Dit systeem is ontworpen met het oog op de toekomst, zodat je op elk gewenst moment volledig van het gas af kunt stappen. Het beste van alles? Je doet nu een investering maar daarna ben je klaar voor een gasloze woning! Met dit systeem bespaar je niet alleen geld, maar ook moeite. Je bespaart namelijk een groot deel van het gas dat je normaal gesproken zou gebruiken voor de verwarming van je huis. Het kan zelfs oplopen tot meer dan 80% gasbesparing! Dat betekent dat je energiekosten aanzienlijk lager zullen zijn. Bovendien kun je de kosten spreiden, omdat je geleidelijk overstapt naar een volledig elektrisch systeem.

Toekomstbestendig

Het systeem is ontworpen met het oog op de toekomst. Is je woning nog niet geschikt of wil je in stappen overgaan? Begin dan met Qsilence all-electric ready en ga naar gasloos door het systeem uit te breiden wanneer jij dit wil.

Besparing

Je bespaart een groot deel van het gas voor ruimteverwarming, dit kan wel oplopen tot meer dan 80%. Je energiekosten worden dus een stuk lager. Door de geleidelijke overstap naar all-electric kun je kosten spreiden. 

Installatiegemak

Je cv-ketel kan voorlopig blijven hangen. Ook wordt het systeem aangesloten op een 1-fase voeding van 230V dus geen gedoe met zware elektrische aanpassingen. 

Stap 1: Klaar voor gasloos

Niet alle woningen zijn direct geschikt om gasloos te verwarmen. Een woning moet hiervoor goed geïsoleerd zijn en laag temperatuur verwarming (vloerverwarming) hebben. Is je woning nog niet helemaal geschikt, dan kun je het systeem als all-electric ready toepassen. 

Er worden dan minder Qpanel PVT panelen (5 stuks) en geen Qstore tapwater voorraadvat geplaatst. Ook blijft je bestaande CV-ketel hangen, deze verwarmt je douchewater en zorgt in koude periodes als back-up voor de verwarming. De Qube warmtepomp verwarmt je woning zoveel mogelijk maar wordt het te koud, dan springt de ketel bij om je huis lekker warm te houden. Dit wordt hybride genoemd. Dus geen zorgen over koude dagen.

Stap 2: Over naar all-electric

Wanneer jij dit wil, kun je je huis verder verduurzamen. Is je woning verder verduurzaamd en geschikt om met een goed rendement gasloos te verwarmen? Dan kun je het systeem eenvoudig uitbreiden met extra Qpanel PVT panelen en er wordt een Qstore voorraadvat geplaatst voor de opslag van douchewater. Je bent klaar!

Zo werkt het Qsilence systeem

Een compleet Qsilence systeem bestaat uit 3 elementen die met elkaar samenwerking in je woning. 

Qpanel PVT paneel

Onze Qpanel PVT-panelen bieden jou een duurzame en slimme manier om je huis te verwarmen en koelen en gaan daarmee verder dan gewone zonnepanelen. Ze genereren niet alleen elektriciteit maar halen ook warmte uit de omgevingslucht, zelfs op regenachtige dagen, in de winter en in de nacht. Deze dubbele functionaliteit betekent dat je huis altijd op de juiste temperatuur blijft, ongeacht het weer.

Qube PVT-warmtepomp

De Qube is een slimme kubus en gebruikt PVT-panelen om een huis te voorzien van verwarming, verkoeling en warm tapwater. Of je nu in een nieuwbouw appartement woont of in een bestaand huis, de Qube past zich aan jouw behoeften aan. De Qube is slim en past het vermogen aan de warmtevraag aan. Een compacte krachtpatser!

Qstore voorraadvat

Om lekker te douchen of te baden wanneer jij wilt, is er de Qstore. De Qstore is een onderhoudsvrij RVS voorraadvat waar het warme water wordt opgeslagen zodat het beschikbaar is wanneer nodig. De Qstore laten we nog even weg als je hybride gaat.

Benieuwd of je woning geschikt is?


Doe de gratis Quickscan