Stroom, warmte én koeling uit één paneel.

Samen naar 100% gasloos!

Eén voor alles 

De Qpanel is een high-end zonnepaneel zoals al op veel daken is geplaatst voor het opwekken van elektriciteit. We hebben er alleen iets slims mee gedaan. We wekken namelijk niet alleen stroom op maar er wordt via de achterkant ook energie (warmte) onttrokken uit wind/buitenlucht, regen en (zon)licht. Deze energie kan worden gebruikt voor zowel warmte als koeling*.

Circa 70% van de opgewekte warmte wordt onttrokken uit de lucht en dat zorgt er voor dat het paneel 24/7 en 365 dagen per jaar draait.

De panelen zelf wekken niet voldoende hoge temperaturen op waarmee je huis het hele jaar door kan worden verwarmd of je kunt douchen. Daarvoor is het nodig de temperatuur uit het paneel te 'boosten' naar bruikbare temperaturen. Dit wordt gedaan door een warmtepomp. De warmtepomp werkt als een omgekeerde koelkast, vloeistof wordt gecomprimeerd en daardoor ontstaat er meer warmte.

Het grote voordeel van de Qpanel is dat het een stille en onderhoudsvrije bron is voor warmtepompen en je ook stroom opwekt.

In 2021 verwachten we dat het ook mogelijk is om met het systeem te koelen.

* Koeling is in ontwikkeling