Verwarm je huis zonder gas

Qpanel PVT, een zonnepaneel en zonnecollector in één.

Bekijk hier hoe het werkt
Qpanel PVT paneel

Qpanel PVT panelen

Eén voor alles 

De Qpanel is een hoog kwalitatief zonnepaneel zoals al op veel daken is geplaatst voor het opwekken van elektriciteit. We hebben er alleen iets slims mee gedaan. We wekken namelijk niet alleen stroom op maar er wordt via de achterkant van het zonnepaneel ook energie (warmte) onttrokken uit wind/buitenlucht, regen en (zon)licht. Deze energie kan worden gebruikt voor zowel warmte als koeling*. 

Circa 70% van de opgewekte warmte wordt onttrokken uit de lucht en dat zorgt er voor dat het PVT paneel 24/7 en 365 dagen per jaar werkt. 

Vraag een offerte aan

Warm en koud

Je huis verwarmen met Qpanel PVT panelen kan nu al. Vanaf de zomer 2021 is het mogelijk om het systeem naast verwarmen ook in te zetten om je huis te verkoelen.

24/7

Van de opgewekte warmte wordt 70% uit de buitenlucht onttrokken en 30% uit zonlicht. Zelfs op donkere regenachtige dagen is het systeem aan het werk.

Stil

Een Qpanel PVT systeem bevat geen draaiende onderdelen zoals ventilatoren. Het systeem is daarmee een stille én onderhoudsarme bron voor de warmtepomp.

Met zorg geproduceerd in Nederland

Dat staat voor kwaliteit

 


Maximale energieopwekking per m2

Per kW uitgaand warmtepompvermogen zijn slechts 2 Qpanels nodig. Een gemiddelde goed geïsoleerde rijwoning kan met slechts 10 Qpanel PVT panelen gasloos gemaakt worden. Hybride opstellingen zijn ook mogelijk om gas te besparen.


Meer technische gegevens over het Qpanel?