Q = Next generation verwarmen

Er staat ons een opgave te wachten. In 2030 moet er  in Nederland 45% CO2 zijn gereduceerd en in 2050 moeten alle gebouwen energieneutraal zijn. Een opgave waarvoor wij al 18 jaar producten ontwikkelen, produceren en leveren in Nederland.

Maximaal CO2 reduceren doen we pas goed als we onze elektriciteit, warmte én koelvoorziening op een duurzame manier gebruiken, verbruiken en opwekken. Dit wel met behoud of liever verbetering van ons comfort. Dat is exact wat onze oerdegelijke Nederlandse oplossing Qsilence als totaaloplossing biedt. 


Stroom, warmte en koeling

De Qpanel is een innovatieve samenstelling van een Full Black hoogwaardig 330 Wp zonnepaneel met een hightech thermische wisselaar als stille bron van de warmtepomp. De collectoren bestaat uit aluminium lamellen met daartussen een koperen buisstelsel. Een combinatie van deze twee technieken wordt PV-T (PhotoVoltaische - Thermal) genoemd.

Het paneel wekt stroom op terwijl de collector aan de onderkant warmte uit (zon)licht én de buitenlucht onttrekt. Zon, wind of regen, het paneel kan er energie uit halen. Groot voordeel is dat het paneel daarmee 24/7 werkt. Dus ook als het donker is en tijdens slechte weersomstandigheden.

* Koelfunctie in ontwikkeling

Leer meer

Warmte booster

De warmte van de Qpanel PVT panelen moet worden 'opgekrikt' naar bruikbare temperaturen voor verwarming van het huis en douchewater. Dit doet de Qbooster met een zeer hoog rendement met behulp van een compressor en slimme besturing. De warmte uit de Qbooster gaat direct het verwarmingssysteem in of wordt opgeslagen in een opslagvat voor douchewater.

De slimme besturing  zorgt voor het juiste warmtecomfort, geeft online inzicht in het energieverbruik en opwek en kan het systeem online monitoren. De regeling is toekomstbestendig en kan rekening houden met de afbouw van de salderingsregeling  voor zonnepanelen na 2023.


Ontdek meer

Opslag voor later

De Qbooster zorgt behalve voor verwarming van het huis ook voor tapwater (douche- en badwater). Het tapwater wordt opgeslagen in onze Qstore.
De Qstore is beschikbaar in:

    - Qstore 200   (200 liter tot 4 personen normaal verbruik)
    - Qstore 300   (300 liter 4 personen hoog verbruik of > 4 personen normaal verbruik) 

De opslagvaten worden in onze eigen fabriek met zorg vervaardigd. De Qstore opslagvaten zijn gemaakt van hoogwaardige RVS materialen wat zorgt voor een lange en onderhoudsvrije levensduur en een laag gewicht. 


Leer meer