Toepassingen PVT

Waar kan het Qsilence PVT systeem toegepast worden?

Toepassingen PVT in woningbouw

Het Qsilence PVT systeem kan zowel in grondgebonden woningen als bij gestapelde bouw worden toegepast. Bij appartementenbouw kunnen er individuele bronnen of één collectieve bron (onderdeel van de VVE of de eigenaar van het gebouw) worden aangesloten op de warmtepompen. 

Uiteraard kunnen de Qsilence systemen ook zeer goed worden ingezet bij complete renovatieprojecten waarbij de woningen wat betreft warmtelast en afgiftesysteem aangepast worden. Net als bij nieuwbouw is ook hier all-electric (gasloos) de norm. 

PVT: geen buiten-unit en hoog rendement

PVT is het stille alternatief voor de lucht/water warmtepomp met buiten-unit. Ook zijn bij een PVT warmtepomp systeem geen grondboringen nodig. Geen buiten-unit dus geen geluidsoverlast, het neemt geen ruimte in beslag én heeft geen onderhoud nodig.
Een PVT warmtepomp systeem heeft het hoogste rendement van alle warmtepompsystemen. 


Hoe groot is de PVT bron bij een individuele bron per woning? 


Warmtevraag Qpanel PVT panelen m2 Opwek elektrisch
Tot 3,5 kW
6 10,9 2.220 Wp
3,5 – 4,5 kW
8 14,5 2.960 Wp
4,5 – 6 kW
10 18,1 3.700 Wp

Voor de meeste grondgebonden projectwoningen zal een bron van 8 Qpanel PVT panelen volstaan.


Hoe scoort het Qsilence PVT warmtepompsysteem in BENG?

BENG staat voor Bijna Energie Neutraal Gebouw en is de nieuwe norm voor de berekening van de energieprestatie voor de nieuwbouw.

Online seminar PVT in nieuwbouw 

Op dinsdag 28 maart 2023 om 15:00 uur geven we een seminar over alle aspecten van PVT systemen in nieuwbouwwoningen. Dit seminar is bedoeld voor  projectontwikkelaars, nieuwbouw, renovatie en transformatie bouwbedrijven, adviseurs en project ontwikkelende aannemers die meer willen weten over het Qsilence systeem. 

Tijdens het seminar wordt het Qsilence systeem verder uitgelegd en komen alle aandachtspunten aan bod.

Geef je direct op