Qsilence PVT

Stroom, warmte en verkoeling uit één systeem.

Geef je op voor het seminar PVT in de nieuwbouw

PVT warmtepomp geschikt voor elke nieuwbouwwoning

PVT is het stille alternatief voor de lucht/water warmtepomp met buiten-unit. Ook zijn bij een PVT warmtepomp systeem geen grondboringen nodig.  Geen buiten-unit dus geen geluidsoverlast, het neemt geen ruimte in beslag én heeft geen onderhoud nodig. 

Een PVT warmtepomp systeem heeft de hoogste SCOP waarde van alle warmtepompsystemen. 


Bron: Nationaal Warmtepomp Trendrapport 2021

Waarom Qsilence, de stille bron?

Lage kosten, hoog rendement

Het Qsilence systeem is ontwikkeld op basis van de meest eenvoudige aansluittechnieken. Door slimme en robuuste  koppelingen is het echt plug & play geworden. Hiermee worden de installatiekosten tot een minimum beperkt. PV monteurs kunnen het met snelle montagetijden dakzijdig aanleggen. Resultaat; voor 25 jaar een onderhoudsvrije bron voor warmte, stroom en verkoeling op het dak van de woning. En de bewoners profiteren van lage onderhoudskosten en het hoogste rendement warmtepompsysteem.

Esthetisch en stil

De Qpanel PVT panelen zijn samengesteld met een high end 370 Wp zonnepaneel.  Met de Qpanel panelen creëer je een full black dakvlak en is er geen leidingwerk zichtbaar. Ook is de PVT installatie eenvoudig uit te breiden met PV-panelen met exact dezelfde specificaties.  De thermische bron is onzichtbaar en volledig stil. Van groot belang voor sociaal welzijn in straat, buurt en wijk. 

Flexibel en compact

Het binnendeel bestaat uit de Qbooster modulerende warmtepomp voor 3,4,5, en 6 kW systemen. De Qbooster is feitelijk een Skid op zich. Veel componenten zoals expansievaten, kleppen en pompen zijn al ingebouwd in een zeer compacte behuizing.  Dit zorgt voor een strakke opstelling en verkort de installatietijd. Warm tapwater maakt de Qbooster met hoog rendement en wordt naar keuze opgeslagen in een onderhoudsvrije RVS Qstore boiler met 200 of 300 liter inhoud.


Online seminar PVT in nieuwbouw 

Op dinsdag 28 maart 2023 om 15:00 uur geven we een seminar over alle aspecten van PVT systemen in nieuwbouwwoningen. Dit seminar is bedoeld voor  projectontwikkelaars, nieuwbouw, renovatie en transformatie bouwbedrijven, adviseurs en project ontwikkelende aannemers die meer willen weten over het Qsilence systeem. 

Tijdens het seminar wordt het Qsilence systeem verder uitgelegd en komen alle aandachtspunten aan bod.

Geef je nu direct op

Bedankt voor je aanmelding!

Je ontvangt binnenkort van ons een e-mail met de link om het online seminar bij te wonen. 

Liever het seminar volgen op een andere datum?

Vul je emailadres in en we houden je op de hoogte van toekomstige seminars.