Verwarm je huis zonder gas met all-electric

Wil je helemaal van het gas af? Met het Qsilence PVT warmtepomp systeem wek je 24/7 energie op uit de (zon)licht, buitenlucht en regen. Ook ‘s-nachts en in de winter. Verwarmen met ons PVT warmtepomp systeem is dan ook duurzaam en ook nog eens onderhoudsarm.

Doe de gratis Quickscan

Qsilence all-electric systeem

We gaan van het gas af, dat is duidelijk. Behalve dat gas steeds zwaarder financieel belast wordt, zullen overheid en gemeenten ook het gebruik van warmtepompen stimuleren en CV-ketels uitfaseren.  Het Qsilence all-electric systeem wekt 24/7 energie op, het hele jaar door. Dankzij een slimme combinatie van Qpanel PVT panelen en een Qbooster warmtepomp geniet je altijd van energie, zelfs als de zon niet schijnt. Dat is dus optimaal comfort zonder gasverbruik. Met het Qsilence PVT paneel heb je een stille en onderhoudsvrije bron voor de warmtepomp. Ontdek vandaag nog hoe je jouw woning energiezuinig en comfortabel kunt verwarmen met een Qsilence all-electric systeem.  

Zo werken onze PVT panelen

Je wekt je energie op met het PVT paneel. De voorkant van een Qpanel PVT paneel wekt de elektriciteit op, net als normale zonnepanelen. Maar de achterkant van de PVT panelen wekken warmte op. Deze duurzame stroom en warmte gebruikt je warmtepomp voor het verwarmen van je huis en warm water. Gas is niet meer nodig, doordat het paneel energie haalt uit de zon, regen en wind. Het werkt dan ook 24/7 en vier seizoenen lang!

 PVT staat voor stroom (PV) en warmte (T).

Met ons complete PVT systeem kun je lekker warm douchen of baden, wanneer jij wilt. In de zomer kan het PVT systeem ook nog eens je huis verkoelen. Handig!

Ontdek meer

Besparing Qsilence systeem

Een Qsilence systeem kan een flinke besparing opleveren! In de grafiek vind je een voorbeeld van een tussenwoning uit 2009 met een 4-persoonshuishouden. Het huidige gasverbruik is 1400 m3. Het huis bevat een douche, vloerverwarming, isolatiewaarde van RC 3,5 en ventilatiebox is mechanische ventilatie (MV box) type C.

Dit systeem bestaat uit:

  • Qbooster warmtepomp 4,5 - 6 kW
  • 10 Qpanel PVT panelen
  • Qstore 200 voorraadvat
  • Dakmontage materiaal
  • PV omvormers 
  • CV buffervat
  • Installatiekosten compleet dak- en binnendeel

Dit is het Qsilence systeem

Een compleet Qsilence systeem bestaat uit 3 elementen die met elkaar samenwerken. 

Qpanel PVT paneel

Eén paneel waarmee je stroom én warmte opwekt? Dat kan met het Qpanel PVT paneel. Qpanel is een innovatieve samenstelling van een standaard zonnepaneel met aan de achterkant een thermische wisselaar. Een zonnepaneel (stroom) en zonnecollector (warmte) in één dus!

Qbooster PVT warmtepomp

De warmte uit Qpanel PVT panelen wordt met de Qbooster warmtepomp opgewaardeerd naar de juiste temperatuur voor de woning verwarming en het douchewater. De Qbooster is slim en past het vermogen aan de warmtevraag aan. Een compacte krachtpatser!

Qstore voorraadvat

Om lekker te douchen of te baden wanneer jij wilt, is er de Qstore. De Qstore is een onderhoudsvrij RVS voorraadvat waar het warme water wordt opgeslagen zodat het beschikbaar is wanneer nodig. De Qstore laten we nog even weg als je hybride gaat.

Benieuwd of je woning geschikt is?


Doe de gratis Quickscan